Ditte Kortbeek

wieg_met_namen-350x234

balloon-wiegeling

 
 

Ditte Kortbeek

Ditte was tot voor kort één van de drie onvindbare Wiegelingen. We troffen haar naam wel op de bodem van De Wieg aan, maar wisten verder niets van haar af.

Een Google-zoekactie door een van Ditte’s dochters leidde haar naar de site van De Wieg – en zo kwam Ditte alsnog bij ons in beeld.

Geboortedatum:
28 april 1964

Geboorte-adres:
1e Atjehstraat 128, Amsterdam

Ouders:
Jopie van der Jagt, Cor Kortbeek

Ditte en De Wieg:
Ditte is de vierde van vijf kinderen – twee zusters en twee broers – maar zij heeft als enige van dit vijftal in De Wieg gelegen. De ouderen waren al geboren voordat de doorgeefwieg ten tonele verscheen, de jongeren kwamen als de wieg al bij anderen in gebruik was.

Ditte nu:
Ditte studeerde aan de de land- en tuinbouwschool en was actief in de krakersbeweging. Later is zij meer de spirituele kant op gegaan. Ditte woont buiten Amsterdam. Ze heeft zeven kinderen gekregen voordat ze besloot te scheiden. Later is zij hertrouwd.

Jopie:
“Elke keer als Ditte aan kwam zetten met ‘Mam, ik moet je wat leuks vertellen’, wist ik dat er weer een kind op komst was.” En over Ditte’s karakter: “Ze is net bamboe, ze komt altijd weer recht.”

We hebben nu nog twee onbekende Wiegelingen:
Stefan ter Stegen
Sander

 
vorige volgende

Scroll naar top